MYCOSE SPECIALISATIE

Ongeveer 1 op de 4 mensen heeft een schimmelinfectie aan de nagels van de tenen (onychomycose) en/of op de huid van de voet (tinea pedis). Risicofactoren zijn onder meer hoge(re) leeftijd, verminderde bloedvoorziening, orthopedische aandoeningen, diabetes mellitus, nageldystrofie, verminderde weerstand en chronische veneuze insufficiëntie. Dit zijn juist de aandoeningen waarbij de client door een voetzorgverlener gezien wordt. Zo zie ik dus meerdere mensen per dag met een mycose (schimmel) (ook wel kalknagel genoemd). 

Schimmelinfecties kunnen zeker klachten geven zoals pijn en ongemak bij het lopen. Daarnaast kunnen allerlei complicaties optreden waarbij de voeten, onderbenen of zelfs het hele lichaam ziek kan worden. Daarnaast is het cosmetisch gezien niet mooi.

Ik vind het belangrijk om al mijn cliënten een goede doeltreffende oplossing te bieden, daarom heb ik enkele scholingen gevolgd om mij verder te verdiepen in het ontstaan, behandelen en voorkomen van deze klacht. Zo hoeft u niet langer met die lelijke, vervelende nagel(s) rond te lopen.