Alle specialisaties op een rij

Een gediplomeerd medisch pedicure voldoet aan de geldende richtlijnen voor de voetenbranche. Uiteraard mag u van mij verwachten dat ook ik op de hoogte blijf van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de voeten door het regelmatig volgen van trainingen.

dermatologie

In mijn praktijk krijg ik meerdere malen cliënten met huid- en nagelaandoeningen. Niet zo gek, want bijna 1 op de 8 Nederlanders heeft langdurig of zelfs hun hele leven te maken met een huidaandoening. Door de toename van het aantal huid- en nagelproblemen, is het van belang dat je als pedicure beschikt over voldoende dermatologische kennis. Naast medici, spelen wij natuurlijk een belangrijke rol in het herkennen en het geven van voorlichting over huid- en nagelaandoeningen.

Dit alles was voor mij een belangrijke reden om de opleiding ‘Dermatologie voor pedicuren, podotherapeuten, podologen en huidtherapeuten’ van U-Consultancy te volgen. De lessen worden gegeven door dermatologen, waardoor ik ervan overtuigd ben dat dit een professionele opleiding is met actuele informatie. Na het afronden van deze opleiding ben ik nog beter in staat het vak als pedicure uit te oefenen en huid- en nagelaandoeningen sneller te herkennen. Ook kan ik mijn cliënten professioneel doorverwijzen naar een huisarts. Een absolute meerwaarde, waarmee ik mij van mijn collega´s uit de branche kan onderscheiden! 

mycose

Ongeveer 1 op de 4 mensen heeft een schimmelinfectie aan de nagels van de tenen (onychomycose) en/of op de huid van de voet (tinea pedis). Risicofactoren zijn onder meer hoge(re) leeftijd, verminderde bloedvoorziening, orthopedische aandoeningen, diabetes mellitus, nageldystrofie, verminderde weerstand en chronische veneuze insufficiëntie. Dit zijn juist de aandoeningen waarbij de client door een voetzorgverlener gezien wordt. Zo zie ik dus meerdere mensen per dag met een mycose (schimmel) (ook wel kalknagel genoemd). 

Schimmelinfecties kunnen zeker klachten geven zoals pijn en ongemak bij het lopen. Daarnaast kunnen allerlei complicaties optreden waarbij de voeten, onderbenen of zelfs het hele lichaam ziek kan worden. Daarnaast is het cosmetisch gezien niet mooi.

Ik vind het belangrijk om al mijn cliënten een goede doeltreffende oplossing te bieden, daarom heb ik enkele scholingen gevolgd om mij verder te verdiepen in het ontstaan, behandelen en voorkomen van deze klacht. Zo hoeft u niet langer met die lelijke, vervelende nagel(s) rond te lopen.

sportvoeten

De Sportpedicure – medisch pedicure sport is met ingang van juli 2016 een nieuwe discipline in de sportzorg. Sportpedicures zijn deskundigen bij uitstek op het terrein van voetverzorging van zowel (semi-) professionele atleten als recreatieve sporters, die de consequenties voor de voet van de sportbelasting begrijpen en kunnen begeleiden.

Zij hebben zich als medisch pedicure (MBO4) extra geschoold met de opleiding Sportpedicure – Medisch Pedicure Sport en zijn als zodanig hoger opgeleid dan alle andere pedicures in Nederland.

medisch pedicure sport , sportpedicure

De sportpedicure – medisch pedicure sport heeft in vergelijking met een “gewone ”pedicure en/of medisch pedicure, aanvullende kennis en inzicht in sport gerelateerde huid– en nagelpathologie, sportblessures van de huid, biomechanica en loopbelasting en chronische ziekten/blessures en voetbelasting door sporten.

Daarom kan ik u goed adviseren over de keuze van de juiste sport- of wandelschoen, het uitvoeren van bijvoorbeeld spierversterkende oefeningen ter preventie van blessures, het aanleggen van preventieve tapes (kinesiotape, dynamic tape en sporttape), het plaatsen van viltpaddings, het adviseren in het gebruik van braces, sportinlays en braces.

Van belang is dat de kennisaspecten allen gaan over preventie van sportblessures! Ook is samenwerking met relevante partijen in de sportzorgketen, zoals de sportpodotherapeut, de sportfysiotherapeut en de sportarts van belang.

nagelregulerende technieken

Arkada specialist

De Arkada techniek is een corrigerende procedure voor ingroeiende nagels. Het wordt met regelmaat toegepast, wanneer andere ingrepen of behandelmethoden geen resultaat bieden. 

Nagelbeugel

Een nagelbeugel is een innovatieve methode voor het corrigeren van alle vormen van ingegroeide teennagels. Deze vorm van nagelcorrectie is voor bijna iedereen geschikt, zelfs kinderen en diabetici.

Nagelreparatie

Schimmelnagels, gescheurde nagels, getraumatiseerde nagels, ontbrekende of te ver weggeknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien kunnen gerepareerd en gecorrigeerd worden met een sculpture gel.

De nagelprothese of kunstnagel kan de hele of een deel van de nagelplaat vervangen. Een kunstnagel kan er voor zorgen dat een nagel niet kan ingroeien na een trauma of beschadiging van de nagelplaat.

nagelreparatie, nagelprothese
reparatie bij een schimmelnagel

Ortheses

orthese op maat gemaakt

Ortheses zijn hulpstukken van (zachte) siliconen, die de pedicure op maat maakt, om terugkomende klachten als likdoorns tussen de tenen te voorkomen.

U merkt nauwelijks dat u een orthese draagt in uw schoenen. Enkel dat u minder pijn ervaart en dat nieuwe likdoorns en drukplekken zich niet meer ontwikkelen.

TAPEN

Door middel van verschillende tape-technieken kunnen verschillende klachten behandeld en voorkomen worden. Per geval wordt bekeken welke techniek het best toegepast kan worden.

De technieken die toegepast worden zijn;

  • sporttape; de witte stugge tape
  • kinesio-tape ofwel medical tape; de gekleurde tape
  • dynamic tape; de tape met tatoeage-print

Klachten waarbij taping toegepast kan worden in de pedicurepraktijk zijn onder andere;

  • turf- of zandteen
  • hallux valgus (tijdelijke oplossing)
  • plantair fasciitis (ook wel hielspoor genoemd in de volksmond)
  • enkelblessures (tijdelijke oplossing)
  • blaarvorming

Meer Informatie

Vraag ernaar in de praktijk, of plan een gratis voetencheck. Tijdens de voetencheck kan uw nagel beoordeeld worden en een stappenplan besproken worden.