Ingroeiende teennagel

Een ingroeiende nagel of ingegroeide teennagel doet pijn

Een ingroeiende teennagel komt veel voor, bij mannen, vrouwen en kinderen. Het is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen.  Helaas is het vaak onbekend dat er verschillende behandelingen mogelijk zijn voor deze aandoening. Een drastische ingreep als het (deels) verwijderen van de nagel is lang niet altijd nodig.

Wacht niet te lang met een bezoek aan de pedicure bij de eerste symptomen van een ingroeiende nagel. Dit om pijnlijke ontstekingen te voorkomen.

Hoe ontstaat een ingroeiende nagel?

Ingroeiende teennagels ontstaan vaak door slecht passende schoenen en/of sokken. En door het verkeerd (te kort) knippen of scheuren van nagels.

Ingroeiende nagels kunnen een ontsteking veroorzaken. De huid wordt dan rood, glanzend en gespannen. Een kloppende pijn in de teen die gevoelig is bij de minste aanraking is het gevolg. Dit kan heel snel op komen zetten. 

Specialisatie

Zoek je iemand die je echt van je ingroeiende nagel af kan helpen? Ik ga deze uitdaging met je aan! Maar dan vraag ik ook commitment van jou, je zult er zelf ook wat voor moeten doen!

Ik vind het belangrijk om al mijn klanten een goede doeltreffende oplossing te bieden, daarom heb ik bijna alle mogelijke scholingen gevolgd om mij verder te verdiepen in het ontstaan, behandelen en voorkomen van ingroeiende nagels. Dat helpt mij een persoonlijk behandelplan op te stellen, en het helpt jou aan gezonde, pijnloze tenen.

Intake

Er zijn verschillende behandelmethoden om de nagel weer gezond en pijnloos te laten groeien. Tijdens de intake zullen de mogelijkheden uitgelegd worden en krijgt u persoonlijk advies. Samen stellen we een behandelplan op. Daarna maken we een nieuwe afspraak voor de behandeling.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Nagelbeugel bij ingroeiende nagels

De beugel is een innovatieve methode voor het corrigeren van alle vormen van ingegroeide teennagels. Deze vorm van nagelcorrectie is voor bijna iedereen geschikt, zelfs kinderen en diabetici.

De nagelbeugel vormt zich naar de nagel en brengt onmiddellijk verlichting. Het aanbrengen van de beugel duurt slechts een paar minuten en je voelt het nauwelijks. Ook tijdens de dagelijkse activiteiten heb je er geen last van, zelfs met sporten of in het water.

De nagelbeugel is een zacht alternatief voor het corrigeren van misvormde nagels. Het helpt de nagels op een natuurlijke en gezonde manier terug te groeien. Het ongemak van een ingegroeide nagel is snel en pijnloos verdwenen. Het effect is langdurig, de beugel kan, variërend van 2 tot maximaal 12 weken blijven zitten.

Unibrace/Brace M, Podofix, composiet of Omega

Er zijn verschillende nagelbeugeltechnieken, aangezien elke voet anders is is ook elke nagel anders. Daarom is er voor elke nagel een andere oplossing mogelijk. Soms worden deze technieken ook gecombineerd. 


Arkada techniek bij ingroeiende nagels

Voetenpraktijk Zundert is gecertificeert Arkada Specialist en aangesloten bij Stichting Arkada Nederland. Deze techniek is revolutionair op het gebied van ingroeiende nagels. 

Na de behandeling thuis met een serum wordt met behulp van een instrument de nagel in de juiste vorm gemanipuleerd waarna deze gefixeerd wordt met een speciale acryl. U bent meteen en langdurig van uw pijn af.

Uw pijnlijke nagel wordt:  

 • effectief
 • snel
 • 100% veilig
 • zonder chirurgische ingreep
 • langdurig verholpen.

Het wordt vaak toegepast wanneer andere ingrepen of behandelmethoden geen resultaat bieden. 

Gel bij ingroeiende nagels

Schimmelnagels, gescheurde nagels, getraumatiseerde nagels, ontbrekende of te ver weggeknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien kunnen gerepareerd en gecorrigeerd worden met een gel.

De nagelprothese of kunstnagel kan de hele of een deel van de nagelplaat vervangen. Een kunstnagel kan er voor zorgen dat een nagel niet kan ingroeien na een trauma of beschadiging van de nagelplaat.


Wat kunt u doen?

Koop passende schoenen en sokken.

 • Je sokken mogen niet strak zitten maar ook niet geplooid
 • Je tenen hebben in de schoenen 1,5cm ruimte nodig voor de langste teen (niet perse de grote teen)
 • Je tenen kunnen vrij bewegen in uw schoen, maar je voet schuift niet in de schoen

Verzorg je teennagels goed

Bij het verzorgen van je teennagels zijn de volgende punten van belang:

 • Gebruik geen schaartjes of nagelknipper maar een vijl
 • Vijl de nagels op de juiste lengte
 • Vijl ze liefst elke 14 dagen
 • Vijl ze recht en niet te kort
 • En vooral: NIET PEUTEREN!

Verder is het van belang dat je de adviezen over het voorkomen van ingroeiende nagels ter harte neemt. Jouw inzet speelt een grote rol bij het resultaat.