Ingroeiende teennagel

een ingroeiende nagel of ingegroeide teennagel geeft een pijnlijke teen

Een ingroeiende teennagel komt veel voor, bij mannen, vrouwen en kinderen. Het is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen.  Helaas is het vaak onbekend dat er verschillende behandelingen mogelijk zijn voor deze aandoening. Een drastische ingreep als het (deels) verwijderen van de nagel is lang niet altijd nodig.

hoe ontstaat een ingroeiende nagel?

Ingroeiende teennagels ontstaan vaak door slecht passende schoenen en/of sokken. En door het verkeerd (te kort) knippen of scheuren van nagels. Nagels hebben een beschermende werking voor de teentoppen. 

Ingroeiende nagels kunnen een ontsteking veroorzaken. De huid wordt dan rood, glanzend en gespannen. Een kloppende pijn in de teen die gevoelig is bij de minste aanraking is het gevolg. Dit kan snel op komen zetten. 

wat kunt u doen?

Het is belangrijk dat u leert hoe u het beste voor uw nagels kunt zorgen. 

 • Gebruik geen schaartjes of nagelknipper.
 • Vijl de nagels op de juiste lengte.
 • Vijl ze liefst elke 14 dagen
 • Vijl ze recht en niet te kort.
 • NIET PEUTEREN!

Koop passende schoenen en sokken.

 • Uw sokken mogen niet strak zitten maar ook niet geplooid
 • Uw tenen hebben in uw schoenen 1,5cm ruimte nodig voor de langste teen
 • Uw tenen kunnen vrij bewegen in uw schoen, maar uw voet schuift niet in de schoen

Verder is het van belang dat u de adviezen over het voorkomen van ingroeiende nagels ter harte neemt. Uw inzet draagt bij aan het resultaat.

Heeft u last van ingroeiende nagels dan kan de pedicure deze deskundig behandelen. Wacht niet te lang met een bezoek aan de pedicure bij de eerste symptomen van een ingroeiende nagel. Dit om pijnlijke ontstekingen te voorkomen.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Nagelbeugel bij ingroeiende nagels

De Podofix-beugel en de BS Spange zijn innovatieve methoden voor het corrigeren van alle vormen van ingegroeide teennagels. Deze vorm van nagelcorrectie is voor bijna iedereen geschikt, zelfs kinderen en diabetici.

De nagelbeugel vormt zich naar de nagel en brengt onmiddellijk verlichting. Het aanbrengen van de beugel duurt slechts een paar minuten en je voelt het nauwelijks. Ook tijdens de dagelijkse activiteiten heb je er geen last van, zelfs met sporten of in het water.

ingroeiende en misvormde teennagels

De nagelbeugel is een zacht alternatief voor het corrigeren van misvormde nagels. Het helpt de nagels op een natuurlijke en gezonde manier terug te groeien. Het ongemak van een ingegroeide nagel is snel en pijnloos verdwenen. Het effect is langdurig, de beugel kan, variërend van 2 weken, tot 4 maanden blijven zitten.

Sculpture gel bij ingroeiende nagels

Schimmelnagels, gescheurde nagels, getraumatiseerde nagels, ontbrekende of te ver weggeknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien kunnen gerepareerd en gecorrigeerd worden met een sculpture gel.

De nagelprothese of kunstnagel kan de hele of een deel van de nagelplaat vervangen. Een kunstnagel kan er voor zorgen dat een nagel niet kan ingroeien na een trauma of beschadiging van de nagelplaat.

reparatie bij een schimmelnagel
reparatie bij een schimmelnagel

Arkada techniek bij ingroeiende nagels

Voetenpraktijk Zundert is Arkada Specialist, deze techniek is revolutionair op het gebied van ingroeiende nagels. Met behulp van een instrument wordt de nagel in de juiste vorm gemanipuleerd waarna deze gefixeerd wordt met een speciale acryl. U bent meteen en langdurig van uw pijn af.

 

Uw pijnlijke nagel wordt:

 • effectief
 • snel
 • 100% veilig
 • zonder chirurgische ingreep
 • langdurig verholpen. 

 

De Arkada techniek is een corrigerende procedure voor ingroeiende nagels. Het wordt toegepast wanneer andere ingrepen of behandelmethoden geen resultaat bieden.

 

 

Klik hier voor meer informatie over de ARKADA behandeling.

IETS VOOR U?

Vraag naar de mogelijkheden in de praktijk, of plan een gratis voetencheck. Tijdens de voetencheck kan uw nagel beoordeeld worden en een stappenplan besproken worden.

Hoe knip je je nagels eigenlijk goed?