Ingroeiende teennagel

een ingroeiende nagel of ingegroeide teennagel geeft een pijnlijke teen

Ingroeiende teennagel voor de behandeling bij Voetenpraktijk Zundert
Arkada Methode

Een ingroeiende teennagel is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. 

 

Ingroeiende teennagels ontstaan vaak door slecht passende schoenen en/of sokken en het verkeerd (te kort) knippen of scheuren van nagels. Nagels hebben een beschermende werking voor de teentoppen. Zij dienen altijd een klein wit randje te behouden. Daarnaast is het belangrijk dat de nagels recht geknipt worden.

 

Ingroeiende nagels kunnen een ontsteking veroorzaken. De huid wordt dan rood, glanzend en gespannen. Een kloppende pijn in de teen die gevoelig is bij de minste aanraking is het gevolg. Dit kan snel op komen zetten.

 

Heeft u last van ingroeiende nagels dan kan de pedicure deze deskundig behandelen. Wacht niet te lang met een bezoek aan de pedicure bij de eerste symptomen van een ingroeiende nagel. Dit om pijnlijke ontstekingen te voorkomen.

Er zijn verschillende mogelijkheden in de behandeling van ingroeiende nagels.

Arkada specialist bij ingroeiende nagels

Voetenpraktijk Zundert is Arkada Specialist, deze methode is revolutionair op het gebied van ingroeiende nagels. Met behulp van een instrument wordt de nagel in de juiste vorm gemanipuleerd waarna deze gefixeerd wordt met een speciale acryl. U bent meteen en langdurig van uw pijn af.

 

Klik hier voor meer informatie over deze behandeling.

nagelbeugel

Nagelbeugel Podifix bij Voetenpraktijk Zundert
Nagelbeugel

Een andere mogelijkheid om een ingroeiende nagel te voorkomen en genezen is het plaatsen van een nagelbeugel. Een nagelbeugel wordt geplaatst op een terugkerende ingroeiende nagel. Hij zorgt dat de nagel platter wordt waardoor de randen niet naar binnen groeien. Deze kan nagenoeg altijd geplaatst worden.

 

Klik hier voor meer informatie over deze behandeling.

Daarnaast kan ook de techniek van de Sculpture gel gebruikt worden. Deze ziet er zeer natuurlijk uit.

Voor meer informatie over deze technieken en het laten beoordelen van uw (pijnlijke) nagels kunt u een gratis Voetencheck boeken. Tijdens deze check leg ik u graag alles uit.

Hoe knip je je nagels eigenlijk goed?