Ingroeiende teennagel

Een ingroeiende nagel of ingegroeide teennagel doet pijn

Een ingroeiende teennagel komt veel voor, bij mannen, vrouwen en kinderen. Het is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen.  Helaas is het vaak onbekend dat er verschillende behandelingen mogelijk zijn voor deze aandoening. Een drastische ingreep als het (deels) verwijderen van de nagel is lang niet altijd nodig.

Hoe ontstaat een ingroeiende nagel?

Ingroeiende teennagels ontstaan vaak door slecht passende schoenen en/of sokken. En door het verkeerd (te kort) knippen of scheuren van nagels. Nagels hebben een beschermende werking voor de teentoppen. 

Ingroeiende nagels kunnen een ontsteking veroorzaken. De huid wordt dan rood, glanzend en gespannen. Een kloppende pijn in de teen die gevoelig is bij de minste aanraking is het gevolg. Dit kan snel op komen zetten. 

Wat kunt u doen?

Bij het verzorgen van de teennagels zijn de volgende punten van belang;

 • Gebruik geen schaartjes of nagelknipper.
 • Vijl de nagels op de juiste lengte.
 • Vijl ze liefst elke 14 dagen
 • Vijl ze recht en niet te kort.
 • En vooral: NIET PEUTEREN!

Koop passende schoenen en sokken.

 

 • Uw sokken mogen niet strak zitten maar ook niet geplooid
 • Uw tenen hebben in uw schoenen 1,5cm ruimte nodig voor de langste teen (niet perse de grote teen)
 • Uw tenen kunnen vrij bewegen in uw schoen, maar uw voet schuift niet in de schoen

Verder is het van belang dat de adviezen over het voorkomen van ingroeiende nagels ter harte worden genomen. Jouw inzet speelt een grote rol bij het resultaat.

Heeft u last van ingroeiende nagels dan kan Voetenpraktijk Zundert deze deskundig behandelen. Wacht niet te lang met een bezoek aan de pedicure bij de eerste symptomen van een ingroeiende nagel. Dit om pijnlijke ontstekingen te voorkomen.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Nagelbeugel bij ingroeiende nagels

De beugel is een innovatieve methode voor het corrigeren van alle vormen van ingegroeide teennagels. Deze vorm van nagelcorrectie is voor bijna iedereen geschikt, zelfs kinderen en diabetici.

De nagelbeugel vormt zich naar de nagel en brengt onmiddellijk verlichting. Het aanbrengen van de beugel duurt slechts een paar minuten en je voelt het nauwelijks. Ook tijdens de dagelijkse activiteiten heb je er geen last van, zelfs met sporten of in het water.

De nagelbeugel is een zacht alternatief voor het corrigeren van misvormde nagels. Het helpt de nagels op een natuurlijke en gezonde manier terug te groeien. Het ongemak van een ingegroeide nagel is snel en pijnloos verdwenen. Het effect is langdurig, de beugel kan, variërend van 2 weken, tot 4 maanden blijven zitten.

Gel bij ingroeiende nagels

Schimmelnagels, gescheurde nagels, getraumatiseerde nagels, ontbrekende of te ver weggeknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien kunnen gerepareerd en gecorrigeerd worden met een gel.

De nagelprothese of kunstnagel kan de hele of een deel van de nagelplaat vervangen. Een kunstnagel kan er voor zorgen dat een nagel niet kan ingroeien na een trauma of beschadiging van de nagelplaat.

reparatie bij een schimmelnagel
reparatie bij een schimmelnagel

Arkada techniek bij ingroeiende nagels

Voetenpraktijk Zundert is Arkada Specialist, deze techniek is revolutionair op het gebied van ingroeiende nagels. Met behulp van een instrument wordt de nagel in de juiste vorm gemanipuleerd waarna deze gefixeerd wordt met een speciale acryl. U bent meteen en langdurig van uw pijn af.

Uw pijnlijke nagel wordt: 

 

 • effectief
 • snel
 • 100% veilig
 • zonder chirurgische ingreep
 • langdurig verholpen.

De Arkada techniek is een corrigerende procedure voor ingroeiende nagels. Het wordt toegepast wanneer andere ingrepen of behandelmethoden geen resultaat bieden. 

IETS VOOR U?

Vraag naar de mogelijkheden in de praktijk, of plan een gratis voetencheck. Tijdens de voetencheck kan uw nagel beoordeeld worden en een stappenplan besproken worden.

Contactgegevens

Anjo Braspenning

Beukenlaan 47

4881 KA Zundert

Bel 06 454 287 20

Mail: info@voetenpraktijkzundert.nl

Openingstijden

Maandag      09:00 - 17:00u

Dinsdag        18:30 - 22:00u

Woensdag    09:00 - 12:00u

Donderdag   09:00 - 15:00u

Zaterdag       08:00 - 12:30u

Bedrijfsgegevens

KvK: 61326119

Provoet lidnummer: 314526

KRP: 14411