pedicure behandeling

De medisch pedicure is breed opgeleid en kent meer behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek. Zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Hieronder verstaan we o.a. problemen die ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, oncologie, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken.

Een standaard pedicure behandeling bestaat uit het knippen, schoonmaken en polijsten van de nagels. Waar nodig worden eelt, likdoorns, ingroeiende nagels en schimmelnagels behandeld. Door de uitgebreide specialisaties van de Voetenpraktijk worden je voeten met een extra dimensie behandeld. Na de behandeling worden je voeten heerlijk gemasseerd met een crème.

Bij iedere behandeling worden de voeten geïnspecteerd en krijgt u passend advies. Eventueel langdurige behandelingen worden bijgehouden en bij elke behandeling vind een evaluatie plaats. Op deze manier kan de voortgang goed in de gaten gehouden worden. Zo nodig wordt de behandeling aangepast.

Als uitbreiding hierop bied ik nog een aantal massages aan. Deze behandelingen zijn zeer verzorgend voor de huid en werken ontspannend voor het hele lichaam. Echte verwenmomentjes! En voor een leuk nagelkleurtje kun je ook bij de Voetenpraktijk terecht.

Voor specifieke klachten zijn er aanvullende behandelingen, bijvoorbeeld voor; ingroeiende nagels en traumanagels.

 

Tijdens een pedicurebehandeling / intakegesprek kan ik hier meer over uitleggen.

Medisch pedicure

De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders, zoals een huisarts, diabetesverpleegkundige of bijvoorbeeld een podotherapeut of register podoloog.

Als medisch pedicure ben ik ingeschreven in het Kwaliteits-Register voor de Pedicure en bij Provoet. Een geregistreerde pedicure beschikt over de benodigde diploma's én is verplicht zich bij te scholen. Meer informatie vind u op de website van het KRP van ProCert. 

Voetenpraktijk Zundert heeft een contract met Het Huisartsenteam, Podotherapie Wervenschot en Podotherapie Hermanns. Dat betekend dat je bij Voetenpraktijk Zundert terecht kan, als je diabetes hebt en vergoeding toegekend is. Deze vergoeding komt uit de basisverzekering.

Risicovoet

Onder risicovoeten worden verstaan de voeten van personen met Diabetes Mellitus, reumatische aandoeningen, vaatlijden, dermatologische aandoeningen, oncologische en neurologische aandoeningen. Een risico voet is een voet waarbij ten gevolge van een ziekte of andere oorzaken een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

De voetbehandeling van een persoon met een risicovoet verschilt dan ook op een aantal punten met de standaard behandeling. Hierbij hebben de behandelingen tot doel om de zorg rondom patiënten met een risicovoet te optimaliseren, om zo complicaties te voorkomen of te vertragen en eventuele klachten te verminderen.

Anjo Braspenning, pedicure, aan het werk bij Voetenpraktijk Zundert

vergoeding mogelijk

Controleer hier of vergoeding mogelijk is.

sport pedicure

Sportpedicures zijn deskundigen bij uitstek op het terrein van voetverzorging van zowel (semi-) professionele atleten als recreatieve sporters, die de consequenties voor de voet van de sportbelasting begrijpen en kunnen begeleiden.

medisch pedicure sport , sportpedicure

De kennis gaat voornamelijk over preventie van sportblessures! Ook is samenwerking met relevante partijen in de sportzorgketen, zoals de sportpodotherapeut, de sportfysiotherapeut en de sportarts van belang.

Ik kan je derhalve goed adviseren over de keuze van de juiste sport- of wandelschoen, het uitvoeren van bijvoorbeeld spierversterkende oefeningen ter preventie van blessures, het aanleggen van preventieve tapes (kinesiotape, dynamic tape en sporttape), het plaatsen van viltpaddings, het adviseren in het gebruik van sportinlays en braces.

De sportpedicure – medisch pedicure sport heeft aanvullende kennis en inzicht in sport gerelateerde huid– en nagelpathologie, sportblessures van de huid, biomechanica en loopbelasting en chronische ziekten/blessures en voetbelasting door sporten.