Schimmelnagel

ook wel kalknagel of mycose-nagel genoemd

Hoe ziet dat er uit?

Mycose is een ander woord voor schimmel. Bij een mycose-nagel (in de volksmond kalknagel genoemd) vertoont de nagelplaat verkleuringen zoals witte tot gele/ bruinachtige strepen of vlekjes. De lengtegroei van de nagel is geremd en het gevolg hiervan is dat de dikte van de nagel toeneemt.  Bij een mycose-huid van de voet zie je vaak het zwemmerseczeem tussen de tenen; een witte tere huid die loslaat. Over de hele voet kunnen blaasjes ontstaan en een roodheid.

Het is ontzettend belangrijk dat de voeten extra aandacht krijgen. Zo kun je voor een groot deel voorkomen dat de problemen erger worden en voorkom je een kruisinfectie bij jezelf of een ander. 

Hoe komt u aan een schimmel-/kalknagel?

Schimmels verspreiden zich door het maken van schimmelsporen. Deze zijn zeer klein en komen overal om ons heen voor. De schimmelsporen die de meest voorkomende vormen van huidschimmel kunnen veroorzaken vinden wij vooral in sportzalen, zwembaden en andere publieke ruimten. De schimmelsporen kunnen uitgroeien tot echte schimmels als de omstandigheden daarvoor gunstig zijn. In veel gevallen is dat een warme, vochtige omgeving (voeten, liezen), of een warm klimaat. U bent hier bevattelijk voor als u een lage weerstand, of een wondje heeft.

Specialisatie

Ik vind het belangrijk om al mijn cliënten een goede doeltreffende oplossing te bieden, daarom heb ik enkele scholingen gevolgd om mij verder te verdiepen in het ontstaan, behandelen en voorkomen van deze klacht. Zo help ik jou aan mooie gezonde nagels.

Diagnostisch consult

Wist u dat 1 op de 3 visuele diagnoses van schimmelnagels onjuist is? Voorkom onnodig jarenlang gebruik van allerlei middeltjes tegen schimmel! Laat dan je nagel eerst testen tijdens een diagnostisch consult.

  • binnen 10 minuten uitslag
  • betrouwbaarheid van 97,2%
  • minder kostbaar dan andere methodes

Veel nagelaandoeningen lijken op een schimmelnagel, soms blijkt het helemaal niet om een schimmelnagel te gaan. Het kan bijvoorbeeld ook om een psoriasisnagel, bacteriële infectie, verdikking van de nagel, het loslaten van het nagelbed, groeven, splijting of ruwe nagels gaan.

Tijdens het diagnostisch consult kan vastgesteld worden of er schimmelsporen in de nagel aanwezig zijn, de behandeling wordt afgestemd op het resultaat van deze test.

Maak hier uw afspraak bij Voetenpraktijk Zundert

De FungiCheck is revolutionair op het gebied van schimmendiagnostiek. Binnen 10 minuten weet je met een zekerheid van 97% of het om een schimmelinfectie gaat. Bij de huisarts duurt het 1,5 tot 5 weken en heb je een zekerheid van 50 tot 60%. Daarnaast gaan de kosten van de test van uw huisarts van het eigen risico af.

Nagelreparatie

Schimmelnagels, gescheurde nagels, getraumatiseerde nagels, ontbrekende of te ver weggeknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien kunnen gerepareerd en gecorrigeerd worden met een gel.

De nagelprothese of kunstnagel kan de hele of een deel van de nagelplaat vervangen. Een kunstnagel kan er voor zorgen dat een nagel niet kan ingroeien na een trauma of beschadiging van de nagelplaat.

Maak hier uw afspraak bij Voetenpraktijk Zundert

Wat kun je zelf doen?

Hieronder een aantal tips wat je zelf kunt doen om een schimmelnagel te voorkomen of tegen te gaan:

  • Was de voeten dagelijks met lauw water zonder zeep of sop.
  • Droog de voeten goed af, vocht is een voedingsbodem voor schimmels.
  • Draag katoenen sokken, deze absorberen transpiratievocht.
  • Verwissel de sokken dagelijks.
  • Draag overal slippers! Een schimmelnagel laat sporen na die op hun beurt weer andere mensen kunnen infecteren.

Contactgegevens

Anjo Braspenning

Beukenlaan 47

4881 KA Zundert

Bel 06 454 287 20

KvK: 61326119

Provoet lidnummer: 314526

KRP: 14411

Openingstijden

Maandag      09:00 - 17:00u

Dinsdag        18:30 - 22:00u

Woensdag    09:00 - 12:00u

Donderdag   09:00 - 15:00u

Zaterdag       08:00 - 12:30u

Branchevereniging Provoet, Procert, KRP, Sportpedicure
Facebook & Voetenpraktijk Zundert pedicure behandeling
Volg mij
Instagram & Voetenpraktijk Zundert voeten pedicure behandelingen
Volg mij